nieuws

Finata kiest voor twaalf regiokantoren

Archief

Finata Bank gaat haar kantorennet herverdelen. Met twaalf rayonkantoren meent de organisatie de tussenpersonen beter van dienst te kunnen zijn.

Aanleiding voor de reorganisatie, die medio volgend jaar afgerond moet zijn, vormt een uitgebreid vestigingsonderzoek dat Finata Bank heeft uitgevoerd. “Aan de hand van ons eigen relatiebeheersysteem, BKR-gegevens, PTT Post en ‘Mosaïc’ van CCN (= softwareprogramma, red) hebben we alle intermediairs en alle leners in kaart gebracht. Zo kregen we exact in beeld hoe de totale markt eruit ziet en waar onze relaties en klanten zich bevinden”, zegt commercieel directeur Cees Buermans.
Landelijk netwerk
De conclusie luidde dat er twaalf vestigingen nodig zijn om als decentrale financieringsmaatschappij met een landelijk netwerk te kunnen opereren. Daarbij is rekening gehouden met de gemiddelde omvang van een kantoor, zowel voor wat betreft de omvang van de portefeuille als het minimaal aantal medewerkers. “Maar we hebben ook rekening gehouden met de lokale bereikbaarheid, met de cultuur en taal van een gebied. Wil je in Limburg een kantoor hebben, dan zul je daar mensen moeten hebben die de Limburgse taal spreken”, verklaart Buermans.
Finata heeft uiteindelijk gekozen voor de volgende vestigingsplaatsen: Groningen, Zwolle, Enschede, Arnhem, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Alkmaar, Rotterdam, Breda, Eindhoven en Maastricht, waarbij Heerlen nog als alternatief genoemd wordt. Concreet komt het erop neer dat de vestigingen in Haarlem, Hilversum en Tilburg worden opgeheven. De Rotterdamse vestigingen worden samengevoegd.
Op het hoofdkantoor in Utrecht van Finata Bank werken momenteel 25 mensen. “Wij zijn druk bezig met de versterking van de afdelingen marketing & commerciële ondersteuning en hypotheken”, zegt algemeen directeur Jan Willem Hoogendoorn. Op de kantoren verspreid over het land zijn ruim 170 mensen werkzaam.
Internet
Een ander punt in het nieuwe beleidsplan van Finata is het toepassen van nieuwe media. “Er ligt een plan klaar voor inschakeling van nieuwe media voor de communicatie met onze relaties. Internet maakt daar deel van uit. We komen met een eigen site op het net, en met Internet-faciliteiten voor het intermediair”, aldus Hoogendoorn. Wanneer de site verwacht kan worden, wil Finata nog niet aangegeven. “De plannen liggen er en de keuzes zijn gemaakt.”
Buermans: “We hebben ook rekening gehouden met de lokale bereikbaarheid, met de cultuur en taal van een gebied.”

Reageer op dit artikel