nieuws

Finata Bank op VerzekeringsAtrium

Archief

Finata Interium, het besloten intranet voor tussenpersonen van de Finata Bank, is voortaan ook toegankelijk vanaf het VerzekeringsAtrium.

Finata Bank (onderdeel van ABN Amro) is de eerste financieringsmaatschappij die via het Atrium bereikbaar is. Via het Interium kunnen tussenpersonen onder meer gegevens uitwisselen met Finata Bank en elektronisch transacties sluiten. Het intranet geeft bovendien inzicht in de onderzoeksgegevens over bijvoorbeeld nationale en regionale ‘leengezindheid’.
Iedere tussenpersoon die via het VerzekeringsAtrium bij de Finata Bank ‘aanklopt’ kan een password aanvragen, waarmee vervolgens toegang verkregen wordt tot het Interium. Binnen enkele dagen ontvangt de aanvrager zijn password via de post.
Aanmelden is zelfs interessant voor tussenpersonen die de inhoud van het Interium koud laat. Kredietaanvragen verkregen via de website voor consumenten (www.finata.nl) worden namelijk – indien het een cliënt zonder intermediair betreft – altijd ingediend bij tussenpersonen die deelnemen aan het Interium.
Volgens marketeer Peter Jan Broeders van Finata komen er ‘diverse malen per week’ kredietaanvragen binnen via Internet. “Je begrijpt dat het niet genoeg is om Finata Bank op te laten draaien, maar wel meer dan we aanvankelijk verwacht hadden. Deze aanvragen worden per regio verdeeld over de Interium-deelnemers.” Het Finata Interium (www.interium.nl) is al geruime tijd op Internet bereikbaar.

Reageer op dit artikel