nieuws

FinanzDesk haalt Nederlandse geldverstrekkers naar Duitsland

Archief

FinanzDesk Deutschland is begonnen met mid- en backoffice-activiteiten voor Nederlandse hypotheekverstrekkers die op de Duitse markt actief zijn.

Samen met DSB Bank heeft FinanzDesk een hypotheek voor de Duitse markt ontwikkeld. Het product biedt een maximale verstrekking van 110% en kent geen boete bij verkoop van het onroerend goed voor afloop van de vastgestelde rentevaste periode. “En dat is op de Duitse markt niet echt gangbaar”, zegt Michael Steenhuis van FinanzDesk.
De markt in Duitsland zit sowieso heel anders in elkaar volgens Steenhuis. “Aflossingsvrije hypotheken kent men er niet en de verstrekkingshoogte houdt meestal bij 80% wel op, aan de hand van de verkoopsom en niet van een taxatie. In Duitsland mag men ook pas een offerte uitbrengen als echt alle stukken binnen zijn en aan de voorwaarden wordt voldaan. Het is voor de tussenpersoon veel intensiever. Omdat FinanzDesk een Nederlandse directie heeft, willen we het Engels-Nederlandse model waarbij met volmachten wordt gewerkt naar Duitsland halen.”
Vooralsnog is DSB Bank nog de enige voor wie FinanzDesk de kredietafhandeling doet. “Maar we zijn met andere geldverstrekkers in onderhandeling”, zegt Steenhuis.

Reageer op dit artikel