nieuws

Financium en Geldshop.nl overgenomen door Direct Wonen

Archief

Direct Wonen heeft Financium en Geldshop.nl overgenomen. De overnamesom voor Financium bedraagt _ 6,5 mln, over die van Geldshop worden geen mededelingen gedaan.

“Beide partijen passen strategisch goed bij ons”, zegt strategisch directeur van Direct Wonen, Richard Westerhuis. “Financium voegt wezenlijk iets toe aan ons distributienetwerk, wat we goed kunnen gebruiken voor de Carrière- en Zerohypotheek. Geldshop is nu nog een internetportaal voor alleen consumptief krediet, omdat ze ooit gestopt zijn met hypotheken. Maar wij gaan er in investeren en het weer uitbreiden met hypotheken.”
De overnames leiden niet tot gedwongen verhuizingen of reorganisaties. “Voorlopig blijft het business as usual”, zegt Westerhuis. “Het management van beide bedrijven zal aanblijven en Finacium en Geldshop blijven actief onder hun eigen merknamen. De mensen die er werken, blijven ook gewoon doen wat ze nu doen.”
Hypotheekmarkt
Hypotheekinkoopcombinatie Financium distribueerde vorig jaar 6.900 hypotheken, 1,3% van de totale nieuwe productie op de hypotheekmarkt, met een omzet van _ 14 mln en een winst van _ 1,8 mln. Het bedrijf met 21 medewerkers bedient zo’n 1.200 tussenpersonen. Op de acquisitiedatum was er _ 1,5 mln in kas.
De kredietportefeuille van Geldshop.nl is _ 137 mln groot, met 107.000 klanten in de database, van wie velen met een eigen woning.
Beide acquisities zullen volgens Westerhuis een positief effect op de winst hebben. En dat terwijl Direct Wonen het afgelopen jaar die winstmarge al substantieel wist te verbeteren: de totale omzet groeide naar _ 32,9 mln (11,9) waarvan _ 12, 2 mln als een rechtstreeks gevolg van de acquisitie van Acadium Bastion. De omzet van de divisie financiële dienstverlening nam toe naar _ 13,5 mln, met een autonome groei van circa _ 1,2 mln. De opbrengsten vanuit die financiële dienstverlening bestaan grotendeels uit provisies bij de bemiddeling van hypotheken en verzekeringsproducten.
Direct Wonen (215 medewerkers) is afgelopen mei de London Stock Exchange opgegaan. De opbrengst van die beursgang was zo’n _ 90 mln. Direct Wonen is van plan om dat geld aan te wenden voor de financiering van strategische ontwikkelingen: “Dus het verwerven van interessante bedrijven op het vlak van de financiële dienstverlening en de verhuurbemiddeling blijft gewoon op de agenda staan.”

Reageer op dit artikel