nieuws

Financium biedt intermediair hypotheek zonder afsluitprovisie

Archief

Hypotheekoffertebedrijf Financium biedt sinds kort de Zero Hypotheek, een hypotheek zonder afsluitprovisie waarbij de tussenpersoon zelf de bemiddelingsvergoeding bepaalt.

De tussenpersoon brengt de “bemiddelingsinspanning” rechtstreeks in rekening bij de klant, of via de notaris. “Uit de specificatie op de factuur wordt de klant precies gewaar welke activiteiten de tussenpersoon voor hem heeft ontplooid en welke tarieven daarvoor staan. Vaak zal hij goedkoper uit zijn dan met de standaardprovisie van 1% die nu in veel gevallen nog geldt”, aldus Financium-directeur Jan Hooiveld die nog benadrukt dat de kosten, net als afsluitprovisie, fiscaal aftrekbaar zijn. Die hebben namelijk alleen betrekking op de hypotheeksom en niet op de eventueel te sluiten polissen.
Voordeel voor de tussenpersoon is uiteraard dat hij in een keer over zijn beloning beschikt, “in plaats van een langdurig proces van een gedeeltelijke provisiebetaling en een aantal jaarlijks uit te keren delen”. Volgens Hooiveld is de Zero Hypotheek een doorbraak op de intermediairmarkt en loopt de hypotheek vooruit op de transparante beloningsstructuur die in 2009 van kracht wordt.
Wel bonus
Geldverstrekker van de Zero Hypotheek is GMAC. De Zero Hypotheek kan gesloten worden bij de GMAC Basis, GMAC Comfort, GMAC 95% en GMAC Star for Life Hypotheek.
Hoewel het intermediair geen provisie ontvangt over de Zero Hypotheek, telt de productie wel mee in de bepaling van de bonus, meldt Financium, dat zelf een percentage over de hoofdsom als vergoeding ontvangt als beloning.
DSB
Financium biedt sinds kort ook de 150% hypotheek van DSB Bank aan. De hypotheek waarbij tot 150% van de executiewaarde gefinancierd kan worden, is vooral bestemd voor degenen die naast de hypotheeklasten ook nog een doorlopende krediet of persoonlijke lening hebben lopen. “Maar ook voor het financieren van een verbouwing of verbetering aan de eigen woning waar (nog) geen overwaarde in aanwezig is, biedt de hypotheek een oplossing”, meldt Financium. Het intermediair ontvangt een eenmalige provisie van 0,60% over het hypotheekbedrag en een doorlopende provisie van 0,15% over een looptijd van maximaal tien jaar.
Financium uit Nieuwegein telt circa achthonderd aangesloten kantoren en richt zich naast offerteverwerking op het bieden van aanvullende diensten.

Reageer op dit artikel