nieuws

‘Financieringsproblemen mkb door gebrek aan intermediair’

Archief

Meer dan de helft van de ondernemers in het mkb zegt problemen te hebben bij het financieren van de uitbouw van hun bedrijf.

Dit schrijft het Bovag-maandblad naar aanleiding van een onderzoek door het Rotterdams Instituut voor Bedrijfseconomische Studies (Ribes) in opdracht van de Raad voor het Midden- en Kleinbedrijf (RMK).
De problemen van mkb-ondernemers zouden volgens de RMK opgelost kunnen worden door een onafhankelijk opererend financieel intermediair. Tot nu toe zijn er geen financiële intermediairs die onafhankelijk zijn en voor ondernemers de financieringsopties op een rij zetten, meent de RMK. Dit intermediair zou bedrijven moeten assisteren bij financiële transacties en de ondernemers dienen te informeren over mogelijke financiers.

Reageer op dit artikel