nieuws

Financiën zijn grootste stressfactor

Archief

Financiële beslommeringen hebben voor 66% van de Nederlanders de meest negatieve invloed op de dagelijkse stemming, blijkt uit onderzoek van bureau Blauw in opdracht van De Hypotheker en VGZ. Andere factoren die consumenten chagrijnig maken, zijn het nieuws van de dag (58%), vermoeidheid  (42%) en het werk (33%).

Over het algemeen heeft de gezondheid de meeste invloed op het dagelijks leven (90%). Daarna zijn de relatie met het gezin (88%) en de mate van fit of moe zijn (87%) het belangrijkste. Bijna driekwart geeft de financiën als bepalende factor aan. Van alle ondervraagden geeft 65% aan financiële zorgen te hebben. Van die groep zegt 74% veel stress te ervaren door de gezondheid, tegen 51% van de mensen zonder financiële zorgen. Mensen met een inkomen onder de € 25.000 zeggen vaker last te hebben van stress (62%) dan mensen die meer verdienen dan € 45.000 (35%).
De Hypotheker en VGZ bieden op hun sites de ‘Stresstest’ aan, waarmee bezoekers kunnen testen of zij stressgevoelig.

Reageer op dit artikel