nieuws

‘Financiën’ wil uniforme uitvoering bedrijfssparen

Archief

Staatssecretaris Vermeend (financiën) kondigt aan met een voorstel te zullen komen dat moet leiden tot een uniforme uitvoering van de bedrijfsspaarregeling in relatie tot pensioenen. Dit heeft de staatssecretaris geantwoord op vragen van het Tweede-Kamerlid Reitsma (CDA).

Volgens Reitsma huldigt de fiscus de opvatting dat een deelnemer (= werknemer) aan het bedrijfssparen zijn spaarkapitaal niet mag deblokkeren voor het doen van premiebetalingen voor een lijfrentepolis waarvan zijn partner verzekeringnemer is. De praktijk leert evenwel dat deze bepaling in de uitvoeringsregeling op twee manieren wordt toegepast: de ene bank gaat in overleg met de verzekeraar wèl tot deblokkering over, de andere doet dit per se niet.
Staatssecretaris Vermeend heeft het CDA-Kamerlid meegedeeld deze ‘ongelijke behandeling’ weg te willen nemen. Hij wacht daartoe op de voorstellen van de werkgroep ‘Fiscale behandeling pensioenen’. Deze werkgroep zal Vermeend onder meer adviseren om de mogelijkheid te creëren dat spaartegoeden in het kader van bedrijfssparen ook mogen worden aangewend voor de betaling van pensioenpremies.

Reageer op dit artikel