nieuws

Financiën: toch eigen onderzoek beleggingspolis

Archief

Het ministerie van Financiën overlegt met individuele verzekeraars over de invulling van een onafhankelijk onderzoek naar misstanden bij beleggingsverzekeringen.

De eerder toegezegde steun aan het onderzoek van hoogleraar Alfred Oosenbrug voor de stichting Verliespolis lijkt van de baan na fel protest van het Verbond van Verzekeraars. “Wij hebben benadrukt dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen, zoals ons eerste plan ook was”, zegt Consumentenbond-woordvoerder Rob Goedhart. Hij kan zich de bezwaren van verzekeraars tegen het steunen van Oosenbrug voorstellen, omdat deze mede namens consumentenorganisaties actief is.
In het overleg over de vormgeving van een onderzoek naar beleggingspolissen zoekt Financiën nu contact met de individuele maatschappijen. “Gebleken is dat met het Verbond moeilijk valt te praten”, aldus Goedhart. Hij vindt overigens dat een onderzoek ook zonder medewerking van verzekeraars kan plaatsvinden.

Reageer op dit artikel