nieuws

Financiële problemen Belgische verzekeraars verleden tijd

Archief

Daar waar in 2003 veel verzekeraars in België mede door de inklappende aandelenbeurs nog in de gevarenzone verkeerden, lijken de financiële problemen nu verleden tijd

Volgens een woordvoerder van de CBFA, de Belgische toezichthouder op de financiële wereld, is het aantal verzekeraars met rendabiliteits- of solvabiliteitsproblemen nog op de vingers van één hand te tellen. Daartoe hebben zijn vorig jaar middels extra kapitaalinjecties hun vermogenspositie versterkt, de premies verhoogd en hun portefeuilles gesaneerd. Mede daardoor is bij de meeste Belgische verzekeraars de winstgevendheid teruggekeerd. Voorts verwacht de toezichthouder een verdere inkrimping van het aantal spelers in de verzekeringssector.

Reageer op dit artikel