nieuws

Financiële planners in elektronische klas

Archief

Opleidingsinstituut PBNA is in samenwerking met Baard Fiscale opleidingen gestart met een opleiding Personal Finance Planning. Het examen wordt afgenomen door de Federatie van Financiële Planners.

De lessen vinden plaats in wat PBNA de ‘elektronische klas’ noemt. Dit is een Intranet-toepassing waarbij de docent en cursisten groepsgewijs communiceren via pc en modem. De opleiding (niveau hbo+) duurt twaalf maanden, uitgaande van tien uur studie per week.
“De opleiding is niet helemaal nieuw”, erkent Mark Botermans, manager economische opleidingen bij PBNA, voorzichtig. “We hebben de bestaande opleiding van Baard in een elektronisch jasje gegoten. Wij sturen de software, het cursusmateriaal en bieden onze Intranet-toepassing aan; Baard neemt het inhoudelijke deel voor zijn rekening. Dus ook het nakijken van het huiswerk dat via het netwerk binnenkomt.”
FFP-examen
Het examen van de opleiding van Baard en PBNA – zo staat in het persbericht – wordt afgenomen onder toezicht van de Federatie van Financiële Planners (FFP). Merkwaardig, aangezien enkele maanden geleden FFP-bestuurder Jan van Ewijk nog verkondigde dat “het volstrekt ondenkbaar is dat iemand die de FFP-examens opstelt, bij een opleiding betrokken is”. “We hebben helemaal niets te maken met de opleiding”, zegt Van Ewijk desgevraagd. “De cursisten hebben alleen de mogelijkheid om zo meteen bij ons examen te doen. Dan krijgen ze gewoon het landelijke certificaat, niet meer en niet minder.”
Het FFP is overigens nu nog bezig met het opstellen van de certificeringseisen. In juni kunnen naar verwachting de eerste examens afgenomen worden..

Reageer op dit artikel