nieuws

Financiële Makelaar komt met tijdelijke hypotheek bij geldnood

Archief

Inkoopcombinatie De Financiële Makelaar heeft een nieuw hypotheekproduct in het assortiment, dat erop gericht is tijdelijke financiële problemen van woningbezitters op te lossen.

Voor deze nieuwe kredietvorm wordt samengewerkt met de vorig jaar opgerichte geldverstrekker Geldrent, gevestigd in Echteld. “Wij zijn werkzaam in de zogeheten ‘maatwerkmarkt’ die normale banken als een enorm blok aan hun been zien”, meldt Geldrent-directeur Henk van den Berg in de eigen brochure. Het bedrijf verstrekt alleen overbruggingsleningen op basis van hypothecaire zekerheid.
De doelgroep bestaat uit huizenbezitters die tijdelijk financiële problemen hebben door bijvoorbeeld een beslaglegging, echtscheiding, overlijden, faillissement of financieringsachterstanden. Via het sluiten van een lening bij Geldrent krijgt de klant de tijd om de financiering elders onder te brengen of het pand alsnog tegen een normale prijs te kunnen verkopen. De maximale financieringsduur is 24 maanden. De rente staat vast en bedraagt 7,92% op jaarbasis.
Kosten
Aanvragen kunnen worden ingediend op www.geldrent.nl. Offertes worden binnen drie werkdagen geleverd. Leningen kunnen altijd boetevrij worden afgelost. Er wordt één bedrag aan provisie berekend aan de klant; daarin zijn afsluitprovisie, taxatie en afhandelingskosten opgenomen. De taxatiekosten komen voor rekening van Geldrent als de lening uiteindelijk niet wordt gesloten. In totaal betaalt de klant 4,88% van de lening als afsluitkosten én een vergoeding van _ 695 per dossier. Bij een looptijd korter dan een halfjaar zijn die kosten lager.
Voorwaarde is dat er overwaarde aanwezig is; één of meer BKR-coderingen zijn toegestaan.

Reageer op dit artikel