nieuws

Financiële dienstverleners zijn populair op Internet

Archief

Hoewel het totale aantal gebruikers van Internet in de afgelopen drie maanden in ons land is blijven steken op zo’n 700.000, neemt het bezoek aan web-pagina’s over financiële dienstverlening toe.

De groeiende belangstelling voor financiële informatie op het world wide web blijkt uit onderzoek van het Amsterdamse bureau Trendbox. “Het blijkt dat de doorsnee Internet-gebruiker meer dan gemiddeld geïnteresseerd is in zijn eigen financiële situatie en in wat er allemaal mogelijk is met zijn zuur verdiende geld.”, verklaart onderzoeker Fred Schipper van Trendbox. Vooal de websites van de Postbank en de Rabobank blijken populair.
Volgens Schipper wordt de belangstelling voor beleggingsfondsen en andere beursontwikkelingen steeds sterker. “Bezoekers hebben steeds meer de neiging om Internet functioneel te gebruiken. Voorheen ging men er vaak een beetje rondkijken zonder vastgesteld doel.”
Deels wordt de verhoogde interesse veroorzaakt door de aanwezigheid van computers en modems bij de groep die op dit moment al ‘thuisbankiert’ met de eigen pc. Deze categorie consumenten beschikt daarmee al over de benodigde hardware om van Internet gebruik te maken en zorgt zodoende voor een oververtegenwoordiging in het totale aantal Internet-bezoekers.

Reageer op dit artikel