nieuws

FinanceNed komt met basisformule

Archief

Facilitair bedrijf FinanceNed, dat ondersteunende diensten levert aan 55 tussenpersonen, is gestart met een nieuwe samenwerkingsvariant waarbij het intermediair zich gratis kan aansluiten.

Bij de al bestaande samenwerkingsvorm, nu FinanceNed Plus geheten, kan een aangesloten kantoor gebruik maken van een aantal modules. Zo kan ervoor worden gekozen FinanceNed de offertes, de provisieadministratie of de advisering te laten verzorgen. Daarnaast zijn inkoopafspraken gemaakt met partijen als AXA, Bouwfonds, Delta Lloyd, Falcon, ING en SNS Bank. Binnenkort worden Insinger de Beaufort en Nationale-Nederlanden aan die lijst toegevoegd.
Voor de diensten betalen aangesloten kantoren e 90 per maand; verder staan zij maximaal 6% van hun provisies en bonussen af. In de nieuwe basisvariant betaalt de tussenpersoon geen vast bedrag per maand, maar is de inhouding op de provisie hoger. Volgens FinanceNed is deze variant voordelig voor tussenpersonen die een beperkt aantal modules wil afnemen.
FinanceNed levert diensten aan de franchiseformule De Hypotheek Strateeg voor VBO-makelaars (37 kantoren) en Het Nationale Hypotheek Huis (vijf vestigingen). In totaal werd voor de aangesloten kantoren in het eerste halfjaar een provisieomzet gehaald van e 2 (1) mln. De hypotheekomzet via de VBO-kantoren valt nog wat tegen, zegt Christiaan Schipper van FinancNed: “Twee jaar terug mikten we op een jaaromzet van e 2 mld, maar dat is nog blijven steken op e 120 mln. We hadden nu eigenlijk dubbel zoveel kantoren willen hebben. Er sluiten zich wel nieuwe makelaars aan, maar het gaat minder snel dan we hadden gehoopt.”
De aantrekkingskracht van FinanceNed zit hem volgens Schipper in het rechtstreekse contact met de aanbieder. “Wij doen niet de backoffice voor tussenpersonen. Daardoor is er geen vertraging in het proces of ruis op de lijn, zoals bij andere concepten.”

Reageer op dit artikel