nieuws

Finale opgenomen in internationaal bedrijf

Archief

Werving- en selectiebureau Finale, dat vorig jaar met een verlies van ruim e 239.000 afsloot, gaat als zelfstandig onderdeel verder binnen een internationale organisatie met vestigingen in Nederland en Duitsland.

Het internationale bedrijf waarvan de naam nog niet vrijgegeven wordt, zetelt in Amsterdam en is gespecialiseerd in uitzenden,detacheren, werven en selecteren van personeel in vooral de zorg en de techniek.
Zeven consultants plus directeur Bas Kodden gaan over naar deze organisatie. “De naam Finale blijft bestaan en ik verwacht met deze zeven mensen een omzet van e 1 mln te behalen in de bank- en verzekeringsbranche”, zegt Kodden. “In de recessiejaren 2002 en 2003 is de omzet in de gehele werving- en selectiebranche met circa 65% afgenomen en de omzet in onze specialisatie, de financiële dienstverlening, met zelfs een nog groter percentage. Vorig jaar betekende dan ook helaas het einde voor circa 80% van de werving- en selectiebureaus en vooral gespecialiseerde nichespelers bleken kwetsbaar”, aldus Kodden.
Volgens Kodden wilden de klanten, ondanks de recessie, blijven samenwerken met Finale. “Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een strategische partner, die onze specialisatie en positionering intact wilde laten, en ons wilde ondersteunen met de diverse noodzakelijke faciliteiten in mindere tijden. Door het verdelen van de overhead blijven kosten in deze tijden beheersbaar”, aldus Kodden.

Reageer op dit artikel