nieuws

FGH boekt forse groei in productie hypotheken

Archief

FGH Bank, dochter van Aegon, heeft vorig jaar meer hypotheken gesloten. De nieuwe productie groeide met ruim 10% naar f 2.371 (2.167) mln.

Aan aflossingen en omzettingen van hypotheken boekte de 107 jaar oude FGH Bank een bedrag van f 1.806 (2.006) mln, een daling van eveneens 10%. Per saldo nam de hypotheekportefeuille met 10% (3%) toe naar f 6.267 (5.701) mln, waarvan f 190 (188) mln voor rekening en risico van derden.
De overname van FGH door Bayerische Vereinsbank AG zal deze maand zijn beslag krijgen. Aegon ontvangt voor FGH f 700 mln. In verband met deze overname legt directievoorzitter drs. Jos Streppel zijn functie neer en treedt hij toe tot de raad van commissarissen. Hij wordt opgevolgd door een tweehoofdige directie: H. Copier en P.C. Keur.
Regiokantoren
FGH Bank heeft vorig jaar twee regiokantoren geopend: in Rotterdam en Maastricht. De Bank voor Hypothecaire Financiering in Eindhoven is samengevoegd met dochter Nederlandse Hypotheekbank en ondergebracht in een ruimer kantoorpand in de Lichtstad. Het kantoor Zwolle werd verplaatst naar Arnhem. Deze maand wordt een achtste kantoor in Groningen in gebruik genomen.
Het brutoresultaat van FGH bedroeg f 122 (111) mln, mede door een incidentele bate van f 6 mln uit de verkoop van de Amerikaanse kredietportefeuille aan een andere Aegon-dochter. De nettowinst beliep f 90 (85) mln.
Bij FGH Bank zijn 179 (191) medewerkers in dienst.

Reageer op dit artikel