nieuws

FFP ziet niets in mondiaal keurmerk

Archief

Het keurmerk van de Federatie Financiële Planners (FFP) blijft alleen in ons land geldig. De federatie heeft besloten niet in zee te gaan met de ICFP, de International Certified Financial Planning Council.

De Nederlandse beroepsorganisatie overwoog sinds eind 1997 om zich aan te sluiten bij het CFP, een internationaal keurmerk voor financiële planners Deze verbintenis zou onder meer betekenen dat een Nederlandse gecertificeerde planner CFP achter zijn naam zou mogen gebruiken.
Na anderhalf jaar zijn de gesprekken tussen de beide clubs echter gestaakt. “Op de herhaaldelijk gestelde vraag ‘what’s in it for me’ kreeg de federatie geen bevredigend antwoord”, zo luidt de verklaring. “Om ons heenkijkend, in andere Europese landen, leek het CFP-merk nog nauwelijks voet aan de grond te hebben, alleen in Engeland.”
Bovendien, zo stelt de FFP, heeft financiële planning voor de consument nauwelijks een internationaal karakter. “Dus waarom een internationaal keurmerk voor vakbekwaamheid? Als het zou gaan om de erkenning van elkaars nationale titel op een basis van een gelijkwaardigheid, dan had het overleg msisschien wel een andere wending genomen”, aldus de beroepsorganisatie.

Reageer op dit artikel