nieuws

FDS biedt sociaal antwoord op elitetarief Legal & General

Archief

In reactie op het ‘elitetarief’ in de overlijdensrisicoverzekering van Legal & General heeft de inkoopcombinatie FDS een zeer scherp geprijsde risicoverzekering ‘voor iedereen’ geïntroduceerd.

Bij een vaste looptijd van tien jaar bedraagt de jaarpremie per f 100.000 verzekerd bedrag voor een 39-jarige man f 275. Zo’n man zou bij de goedkoopste concurrent (Klaverblad) f 355,33 kwijt zijn en bij Legal & General f 465. (Bron van de genoemde cijfers is de pensioensoftware van Akkermans & Partners)
Bovendien is de premie voor deze Flevoland Risicopolis ook tegen koopsom te voldoen, in dit voorbeeld f 2.475. Er wordt in de tarieven geen onderscheid gemaakt tussen rokers en niet-rokers. Als risicodrager fungeert een niet nader genoemde Lloyd’s underwriter.
Keegstra
FDS (Forte Door Samenwerking) is voortgekomen uit Keegstra Financiële Adviesgroep in Almere en zou inmiddels 65 assurantiekantoren als afnemer hebben. Zij verkopen een aantal onder de naam Flevoland op de markt gebrachte producten.
Algemeen directeur Ulbe Keegstra: “De aangesloten kantoren werken onder hun eigen naam, behouden daardoor volledig hun eigen identiteit. Er wordt geen entree-fee betaald en de volledige provisie wordt door de verzekeraars c.q. banken rechtstreeks aan de kantoren uitbetaald. Alle kantoren hebben en behouden volledig portefeuillerecht.”
Keegstra onderstreept dat FDS een volledige onafhankelijke organisatie is, waarin geen enkele financiële organisatie of verzekeraar participeert.
Producten
FDS is onder meer actief met Flevoland Hypotheken. De geldverstrekkers zijn hierbij BLG Hypotheken, Direkt Bank, ABN Amro, Bouwfonds en Zurich.
Er bestaat inmiddels ook een reeks levensverzekeringslabels met als voornaam Flevoland: RisicoPolis, Spaarplan, ZorgPlan, EffectPlan, ClickFonds, RendementsPlan, VermogensPlan en MegaPlan. De achterliggende verzekeraars zijn: Hooge Huys, DBV, Monuta, Avero, Interlloyd en Zurich.
Als schadeverzekeringslabels kent FDS het Flevoland Schade Totaal Pakket en het Inkomstengarantieplan. Deze lopen via het volmachtbedrijf Voogd & Voogd respectievelijk Cardif.
Flevoland Financieringen betrekt de gelden van Direct Bank en Zurich.

Reageer op dit artikel