nieuws

FDN in zee met Intercommit

Archief

Financierings Data Netwerk (FDN) en ICT-bedrijf Intercommit tekenen vandaag een contract voor het gebruik van de berichtendienst ‘Go-secure’ via internet.

FDN neemt hiermee afscheid van ABZ, dat voorheen het FDN-berichtenverkeer via het Assurantie Data Netwerk (ADN) voor zijn rekening nam.
Vorig jaar juni werd een internetsite (www.fdninfo.nl) in het leven geroepen omdat er behoefte bestond bij intermediairs om op één centraal punt informatie over elektronische kredietaanvragen te verkrijgen. Die ommekeer was nodig, omdat vorig jaar slechts dertig tussenpersonen gebruik maakten van het financieringsnetwerk en er 70.000 berichten werden verstuurd. FDN wil deze aantallen flink opschroeven. Met de nieuwe mogelijkheden die internet biedt, wil FDN groeien naar driehonderd gebruikers en negen maatschappijen, die gezamenlijk goed moeten zijn voor 250.000 berichten per jaar.
FDN is in 1996 daadwerkelijk van start gegaan. Deelnemende maatschappijen zijn Direktbank, IDM Bank, Finata Bank, NVF Voorschotbank, Levob en NVB/Vola (ING Interadvies).

Reageer op dit artikel