nieuws

FBTO wijzigt contractsduur verzekeringen ‘Eigen Huis’

Archief

FBTO heeft de contractsduur van schadeverzekeringen gesloten met leden van de Vereniging Eigen Huis tot 1 jaar teruggebracht. De direct-writer heeft daartoe besloten onder druk van de woonconsumentenorganisatie.

Sinds begin deze maand zijn de meerjarige contracten vervallen en vervangen door polissen met een looptijd van 1 jaar en een opzegtermijn van minimaal 30 dagen voor de premievervaldatum, aldus Eigen Huis.
FBTO hanteerde een contractsduur van 5 jaar voor de opstal- en inboedelverzekering en van 10 jaar voor de avp. Bij de avp was het al mogelijk om het meerjarige contract te vervangen door een éénjarig contract via een afkooptoeslag van 10% op de premie. Deze toeslag vervalt nu per 1 januari volgend jaar.
Verder worden verbeteringen doorgevoerd in het pakket verzekeringen dat FBTO aan Eigen Huis-leden aanbiedt. Onder meer wordt in de loop van dit jaar de kans op onderverzekering uitgebannen.

Reageer op dit artikel