nieuws

FBTO kent maandelijks no-claimkorting toe

Archief

FBTO komt met de Internet Autoverzekering. De direct-writer claimt met dit product een primeur te hebben: het zou de eerste online autoverzekering zijn zonder een standaard jaarcontract, die op elk gewenst moment kan worden gewijzigd of aangevuld. Doordat de no-claimkorting maandelijks wordt toegekend, zakt de premie bij iedere schadevrije maand.

Consumenten kunnen zelf invloed uitoefenen op de maandelijkse kosten van de Internet Autoverzekering van FBTO, omdat de dekking op elk gewenst moment is te wijzigen of te stoppen. Hierbij gaat het om onder meer het eigen risico, de kilometrage en het aanpassen van de basisdekking naar WA, WA-plus of WA-casco. “Het product voldoet aan een jarenlange wens van consumenten en consumentenorganisaties om zelf dekking, prijs en looptijd te kunnen beïnvloeden”, aldus marketingmanager Paul Koopman.
De enige vorm van communicatie die op papier met de consument plaatsvindt, is het aanbieden van de groene kaart. Bij constatering van schade na bijvoorbeeld een aanrijding of inbraak kunnen verzekerden altijd telefonisch contact opnemen met de FBTO alarmcentrale.
“Oud nieuws”
Helemaal nieuw is het idee van een dergelijke ‘flexibele’ verzekering echter niet. Zo kwam Diks Assurantiën uit IJsselstein in juni van dit jaar via de website www.uwpolispagina.nl al met de mogelijkheid diverse schadeverzekeringen te sluiten, die op elk gewenst moment kunnen worden gewijzigd of beëindigd. Deze polissen worden ondergebracht bij volmachtbedrijf Intrasurance, die elf risicodragers kent, waaronder AXA, Delta Lloyd, Fortis ASR en Reaal. De techniek van de site van Diks is gebaseerd op die van www.verzekeruzelf.nl, de site waarmee Intrasurance al enkele jaren actief is.
“Ik vind het dan ook feitelijk oud nieuws van FBTO”, aldus Marc Diks. “Bij ons is elke schadeverzekering, dus niet alleen de autoverzekering, dagelijks opzegbaar. We kennen ook geen contractduur. Feitelijk komt FBTO met dit product een jaar of vier, vijf later dan Verzekeruzelf.nl en zelf zijn wij nu zo’n 2,5 jaar op deze manier bezig. Het enige vernieuwende aan het product van FBTO is dat de premie maandelijks wordt aangepast aan de dan geldende no-claimkorting. Je krijgt als verzekerde dus eerder je voordeel, maar ik schat in dat het verschil op jaarbasis te verwaarlozen is.”
De woordvoerder van FBTO bestrijdt dat hier geen sprake zou zijn van een primeur: “Zeker als je kijkt naar de totaliteit van ons concept: een maandcontract waarbij niet alleen allerlei zaken maandelijks door de verzekerde kunnen worden gewijzigd, maar ook de hoogte van de premie maandelijks wordt vastgesteld.”

Reageer op dit artikel