nieuws

Falcon vreest terugkeer oude lijfrentecampagne in voorjaar

Archief

Falcon Leven (Amev) is bang dat de lijfrentecampagne van vóór de Brede Herwaardering terugkomt.

In het voorjaar van 1994 lijkt een nieuwe trend zijn intrede te hebben gedaan, die als verontrustend mag worden beschouwd, schrijft de maatschappij in het septembernummer van haar maandblad FalconView.
Het blad vervolgt: “Naast een aantal direct writers is ook een aantal grote intermediair-maatschappijen gestart met activiteiten waarbij het nu-of-nooit-karakter (vóór 1 april of vóór 1 juli), en de hoogte van de garantiebedragen weer de belangrijkste factoren zijn geworden”.
Falcon vindt deze ontwikkeling voor het professionele intermediair en voor de intermediair-maatschappijen niet positief.
“Bij deze marktbewerking verdwijnt de adviestaak en de toegevoegde waarde ervan weer naar de achtergrond. Wat overblijft is het elkaar overschreeuwen met garantiebedragen, of beconcurreren met huizenhoge prognoses”.
In de aanbiedingen in het najaar ontbreekt het nu-of-nooit-karakter, aldus Falcon. “Het najaar lijkt daarom de ideale periode voor de echte adviseur te worden”.
Falcon heeft in een bijeenkomst van circa 700 tussenpersonen haar najaarscampagne gepresenteerd. Directeur Ben Temkin nam daarin afscheid van het intermediair. Einde van dit jaar verlaat hij Falcon.
Door middel van advertenties gaat Falcon kandidaat-lijfrente-kopers opwekken om een afspraak te maken met hun assurantie-adviseur.
De offertesoftware voor het LevensPlan is aangepast en uigebreid.
In het kader van haar najaarscampagne zet de maatschappij twee soorten workshops voor tussenpersonen op touw.
De workshop ‘Fiscaal’ wordt verzorgd door fiscaal-juridisch publicist mr P.J.M. Akkermans. Deze wordt gehouden van 14.00 tot 17.00 uur in Zwolle (3 okt.), Tilburg (5 okt.) en Utrecht (11 okt.).
De workshop direct marketing wordt verzorgd door M. Kooymans (MK Direct Coomunication) die ook betrokken is bij de pensioencampagne van de levensverzekeraars. Deze wordt gehouden van 14.00 tot 16.30 uur in Zwolle (10 okt.), Tilburg (12 okt.) en in Utrecht (17 okt.).
Nadere informatie is verkrijgbaar bij Falcon (Barbara Peters), tel. 02503-37876.

Reageer op dit artikel