nieuws

Falcon volgt met 70%-hypotheek

Archief

Falcon gaat, in navolging van een handvol andere hypotheekaanbieders, hypotheken verstrekken waarbij onder de 70% van de executiewaarde geen inkomensbescheiden meer hoeven te worden ingestuurd. Die hypotheekvorm is vooral een uitkomst voor startende ondernemers en mensen met een behoorlijk eigen vermogen. Bij de 70% Hypotheek wordt gratis een taxatie uitgevoerd door de Taxatheek. De lening kan volledig aflossingsvrij worden gesloten of in combinatie met de Falcon Levensplan+ Hypotheek. 

Het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) liet begin dit jaar weten dat hypotheken waarbij geen loonstrookjes meer worden opgevraagd, binnen de gedragscode van het CHF vallen. Eerder had het orgaan laten weten dat op die manier de zorgplicht werd afgeschoven, maar na overleg met NIB Capital draaide het CHF bij.
De nieuwe hypotheek is het tweede in een serie van vier nieuwe producten die Falcon dit jaar lanceert. Eerder werd in het ‘Falcon Hypotheekkwartet’ al de Vari-Limietrente geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel