nieuws

Falcon verdubbelt koopsomproductie

Archief

Falcon Leven, specialist in beleggingsverzekeringen op universal-lifebasis, heeft het brutopremie-inkomen vorig jaar met 30% zien stijgen. De koopsomproductie verdubbelde zelfs.

Het brutopremie-inkomen van Falcon kwam in 1996 uit op f 132 (101,5) mln, een stijging van 30%. Van dit bedrag is zo’n f 3,5 mln bestemd voor Falcon Medische Varia. De resterende levenpremies zijn vrijwel volledig bestemd voor individuele beleggingsverzekeringen.
De koopsompolissen van Falcon lagen vorig jaar goed in de smaak. De koopsomproductie verdubbelde ruim, naar f 26 (12,7) mln. In 1995 was de koopsomproductie nog met 16% gedaald. Het periodieke premie-inkomen beliep vorig jaar f 106 (85,2) mln, een stijging van 24%.
Falcon ziet in de gunstige marktontwikkeling een belangrijke verklaring voor het succes. Maar volgens marketingmanager Ruud Dekker heeft ook de eigen profilering bijgedragen aan de groei. “Ons primaire proces is goed geregeld, we hebben een aantrekkelijk product en doen – in tegenstelling tot het verleden – veel meer aan opleiding en marketingondersteuning. Het intermediair is daar enthousiast over.”
Falcon voorziet voor 1997 een verdere premiegroei. “Daarvoor zullen we onder meer de hypotheekproductie aanzienlijk moeten verhogen”, aldus Dekker.

Reageer op dit artikel