nieuws

Falcon ’s nachts langs de deuren

Archief

Falcon Leven gaat begin april op ludieke wijze aandacht vragen voor de nieuwe LevensPlan Hypotheek. In nachtelijke uren wordt bij duizenden huishoudens een ‘niet storen’-deurhanger aan de voordeur gehangen.

Falcon heeft een speciaal bureau ingehuurd dat tussen 30 maart en 14 april in heel Nederland deurhangers aan voordeuren gaat bevestigen. De ‘hangers’ zullen hun werkzaamheden tussen één uur en zes uur ’s nachts verrichten.
De deurhangers komen in wijken te hangen die door de Falcon-tussenpersonen zijn aangewezen. Het intermediair – Falcon heeft er vierhonderd aangeschreven – doet dat door postcodes op te geven. Per kantoor zijn 2.500 deurhangers beschikbaar, in overleg met Falcon meer. Daarvoor wordt een kleine vergoeding gevraagd: f 1.500 voor 2.500 deurhangers. De maatschappij zorgt ervoor dat deurhangers van twee kantoren niet in dezelfde wijk komen te hangen.
Op de hangers staat de tekst: “Niet storen a.u.b., behalve voor…” Daarop volgen vier varianten in de trant van “een huis met een carport hypotheek”. Op de achterzijde wordt de lezer verwezen naar het assurantiekantoor. De naam Falcon blijft onvermeld.
De promotie-actie wordt twee weken lang ondersteund door radiospots op Radio 3, Sky Radio, Veronica FM en Radio 538. Falcon zorgt verder voor displays, inhaakadvertenties en persberichten. De potentiële klant wordt verleid tot het opvragen van een hypotheekofferte met een couponboekje dat recht geeft op honderden guldens korting bij bedrijven in de woninginrichting-branche.
Falcon gaat ’s nachts hangers aan voordeuren bevestigen.

Reageer op dit artikel