nieuws

Falcon ondersteunt intermediair met siteconcept

Archief

Falcon Leven, onderdeel van Fortis, heeft in samenwerking met het IT-consultancybedrijf Cap Gemini Ernst & Young een concept voor een website ontwikkeld waarmee zij de kernrelaties wil ondersteunen.

Het concept omvat een complete website, inclusief een drietal rekenmodules. De rekenmodules zijn gebaseerd op financieringen rondom het huis, financiering van studerende kinderen en het financieren van vroegtijdig stoppen met werken. Het intermediair kan kiezen uit meerdere lay-outs en heeft mogelijkheden om de site te laten aansluiten bij de eigen stijl.
De website wordt geleverd met een content-systeem dat geïnstalleerd wordt door Cap Gemini Ernst & Young. Het intermediair hoeft alleen maar zijn eigen domeinnaam te registreren. Via Falcon Leven sluit de tussenpersoon een contract met de IT-consultant voor het beheer en het onderhoud van de site. Met behulp van het content-systeem is de tussenpersoon in staat om zelf teksten op de site te wijzigen of nieuwe teksten toe te voegen. Het intermediair betaalt eenmalig f 3.750 voor het siteconcept. Voor het onderhoud en beheer wordt f 200 per maand in rekening gebracht, te voldoen aan Cap Gemini Ernst & Young. De verzekeraar studeert op de mogelijkheid om ook klanten van tussenpersonen toegang te geven tot hun eigen portefeuille. “Wij willen aan het intermediair de mogelijkheid bieden om klanten inzage te geven in de waarde van zijn polis. Het is wel een keuze van het intermediair zelf om dit aan hun klanten te bieden”, vertelt marketingmanager Carla de Boer. Tegelijkertijd met het concept voor de website ondersteunt Falcon het intermediair ook met een campagne. Deze bestaat uit verschillende onderdelen zoals direct mail, advertenties, busreclame en cadeautjes (bijvoorbeeld een muismat). Hiermee kan het intermediair zijn eigen website promoten. Gemeenschap
De site van de relaties wordt ondersteund door een zogeheten community-site, getiteld www.mijnfinancieeladviseur.nl. Via deze site krijgt de bezoeker toegang tot de site van de adviseur bij hem in de buurt. De site geeft summiere informatie op het gebied van soorten verzekeringen, de nieuwe belastingwet en de euro en is alleen bedoeld om consumenten de weg te wijzen naar een Falcon-tussenpersoon.

Reageer op dit artikel