nieuws

Falcon neemt afstand van distributeurs met pyramidestructuur

Archief

Falcon Leven heeft geleerd van de ervaringen met verkoop in een pyramidestructuur en neemt afstand van die wijze van afzet.

Dat zegt algemeen directeur ad interim C. van Angelen in een interview in Falconview van februari.
Falcon Leven mikt enerzijds op de traditionele tussenpersoon en anderzijds op landelijk gespreide verkooporganisaties en bureaus die moderne marketingtechnieken toepassen.
De maatschappij wil de begeleiding van ‘haar’ traditionele tussenpersonen optimaliseren. We willen de relatie meer inhoud geven door trainingen en marketing en vakmatige ondersteuning om er echte business partners van te maken, zegt Van Angeren.
Zekere tussenpersonen
Hij vervolgt: “Daarnaast zie je de laatste jaren een ontwikkeling waarin zekere tussenpersonen afwijken van de traditionele wijze van opereren. Ze bouwen een landelijk gespreide verkooporganisatie of maken gebruik van moderne marketingtechnieken. Zij verschillen karakteristiek door deze manier van zakendoen en vragen om een specifieke begeleiding”. “Daar zullen wij ons met een speciale aanpak ook op moeten richten”, aldus Van Angeren. “Let wel, dat we ons niet gaan inspannen om nieuwe Wirth’s te ondersteunen. Van de ervaringen met verkooop in een pyramide-structuur hebben we geleerd. Daar neemt Falcon afstand van. Dat neemt niet weg dat je open moet staan voor nieuwe marketingtechnieken en instrumenten”.
Actie
Falcon voert in maart een actie ‘deblokkering bedrijfssparen’ met het oog op nieuwe produktie in lijfrenteverzekeringen. In de campagne neemt het intermediair een centrale positie in. De reacties uit een radiospot zal Falcon deponeren bij tussenpersonen die aan de actie deelnemen.
Op elke 100 bijsluiters die het intermediair bestelt, levert Falcon 10 zaklampjes. Consumenten die bij het intermediair een offerte aanvragen, krijgen gratis een lampje.

Reageer op dit artikel