nieuws

Falcon Leven maakt debuut op het VerzekeringsAtrium

Archief

Fortis-dochter Falcon Leven heeft zijn debuut gemaakt op het VerzekeringsAtrium. De levensverzekeraar neemt zes weken een proef met een eigen site op het Atrium.

Falcon Leven (110 medewerkers) zegt de site FalcOnline binnen een half jaar te hebben ontwikkeld. “We zijn niet zo’n grote levensverzekeraar, maar we willen wél graag voorop lopen en blijven innoveren”, vertelt marketingmanager Patrick van Hees. Falcon werkt samen met vierhonderd assurantietussenpersonen.
Volgens Van Hees groeit de behoefte onder het intermediair om meer flexibel zaken te kunnen doen. “Als het moet op zondag”, zegt Van Hees. Aan de proef van Falcon Leven nemen 25 tussenpersonen deel die een (gratis) abonnement hebben gekregen op het Atrium, een ID-card en een password.
Functioneel
Bij de opzet van de site zegt Falcon zich te hebben laten leiden door de praktische toepasbaarheid voor het intermediair. De site is functioneel ingericht, en bevat nauwelijks mooie illustraties. Vier functies worden onderscheiden, waaronder een online-inzage in de polisdossiers van de verzekeraar. Van Hees: “Deze optie is volstrekt uniek. We laten het intermediair rechtstreeks in onze keuken kijken. Informatie van klanten in ons eigen systeem kan één op één worden ingezien, zoals de afkoopwaarde van levenpolissen, de verwerking van mutaties, en betalingsachterstanden. Te zijner tijd willen we het intermediair ook de mogelijkheid geven zelf informatie toe te voegen of te wijzigen.”
Andere functies die de FalcOnline-site biedt, zijn: een elektronische encyclopedie (Digital Broker Manual) van eigen verzekeringsproducten, de actuele hypotheek- en depotrentestanden en het cursusaanbod van Falcon Leven. Een e-mailfunctie wordt later dit jaar toegevoegd.
Tijdens de praktijkproef verzamelt Falcon Leven de ervaringen van het intermediair en registreert de kinderziektes die zich openbaren. De proef met de site loopt begin mei af.

Reageer op dit artikel