nieuws

Falcon Leven lanceert nieuw beleggingsproduct

Archief

Falcon Leven komt volgende maand met het Vrije VermogensPlan, een beleggingsverzekering met vaste einddatum die inspeelt op faciliteiten onder Box 3 van het nieuwe belastingstelsel.

Het nieuwe beleggingsproduct dat vorige week ten doop werd gehouden op het jaarlijkse seminar voor tussenpersonen in Hilversum, biedt onder meer de mogelijkheid van waardeoverheveling van Box 3 naar Box 1, indien de vrijstellingsruimte onder Box 1 (nog) niet optimaal wordt benut. “Dit product biedt het intermediair gelegenheid aan brede persoonlijke advisering te gaan doen”, zegt algemeen directeur Edzo Doeve. In de eerste fase van het product ligt de nadruk op premiebehoud in de lijfrentesfeer.
De beleggingsverzekering kent een overlijdensrisicodekking tot 110% van de waarde van de beleggingseenheden. Er worden geen aankoopkosten in rekening gebracht, zodat er geen sprake is van verminderde allocatie. Doeve: “De premies worden altijd 100% belegd in de aandelen of mixfondsen van Falcon. Die inleg is dus ook beschikbaar voor geldopnames.” De hoogte van de verkoopkosten wordt binnenkort bepaald, zegt Doeve. “Dat gegeven ligt nog op de tekentafel”. Ook kan hij nog niet aangeven welke ‘extra beloning’ de cliënt ontvangt die meer dan één kapitaal- of lijfrenteverzekering heeft lopen bij Falcon Leven. “Afhankelijk van de verzekerde bedragen en premies zal vanaf het komend voorjaar een extra beloning worden gegeven in de vorm van een verhoogd rendement dan wel een extra storting in het Vrije Vermogens Plan”, aldus Doeve. Depotconstructies zijn eveneens vanaf komend voorjaar mogelijk. Eind december van dit jaar komt de offertesoftware beschikbaar voor het intermediair. Voor omzetting van lopende Falcon-lijfrentepolissen kunnen vanaf november aanvragen worden ingediend. De (fonds)provisie voor het intermediair bedraagt 0,5% over de waarde van de polis.

Reageer op dit artikel