nieuws

Falcon-hypotheek voor starters en voor jonge doorstromers

Archief

Falcon Leven heeft voor hoger opgeleide huizenkopers tot 35 jaar de Estafettehypotheek ontwikkeld. Geldgever is Atlas Funding (GMAC).

Kenmerken zijn een verhoogde woonquote voor tweeverdieners en een lagere premie voor de aflossingsverzekering in de eerste vijf jaar. Falcon mikt daarmee niet alleen op de starters, maar ook op de jonge doorstromers met een verwachte gunstige inkomensontwikkeling.
Aanvragers moeten een opleiding hebben op minimaal MBO-niveau. Er kan maximaal 130% van de executiewaarde worden geleend; daarvan kan 5% worden gestort in de bijbehorende woonlasten- en aflossingspolissen: maximaal 3% in de Vaste Lasten AOV en het restant in het Falcon LevenPlan+. De extra storting dempt de premie in de eerste jaren. De hogere woonquote wordt bereikt door het percentage te nemen dat hoort bij het gezamenlijke inkomen van beide partners; gangbaar is om de woonquote van het hoogste inkomen te nemen.
Ouders kunnen als debiteur meetekenen; daardoor wordt het maximale leenbedrag met _ 50.000 verhoogd. De rente moet voor minimaal vijf jaar worden vastgezet. Rond de hypotheek wordt een campagne gehouden met als thema ‘Geef het door’.
NN
Nationale-Nederlanden brengt komende maand overigens ook een hypotheek voor jongeren op de markt. Die is wél alleen bedoeld voor starters. Details van dat product wil NN nog niet geven. Tot eind deze maand geldt nog de actie dat hypotheken voor twintig jaar kunnen worden vastgezet tegen het zevenjaarstarief; op overlijdensrisicopolissen geldt deze maand 30% korting.

Reageer op dit artikel