nieuws

Falcon-boekje over pensioenen

Archief

Falcon Leven heeft een boekwerkje uitgegeven onder de titel ‘Nu leven voor later…’. Onderwerp is de financiële planning voor later. Het boekje, te gebruiken door het intermediair, is gebaseerd op een recente enquête van onderzoeksbureau Trendbox.

Voor de enquête is Trendbox dit voorjaar te rade gegaan bij vijfhonderd Nederlanders die inkomen uit arbeid verwerven en tussen de 25 en 45 jaar oud zijn. Daarvan is momenteel 85% bezig met pensioenopbouw via de werkgever. Ruim een kwart hiervan spaart daarnaast ook zelfstandig voor een onbezorgde oude dag.
Slechts 9% werkt volledig zelfstandig aan het pensioen, terwijl 6% daartoe niets onderneemt. Zestig procent van de zelfstandige pensioenopbouwers heeft een levensverzekering lopen bij een verzekeraar.
Volgens de Trendbox-enquête wil het grootste deel (60%) van de Nederlanders vervroegd met pensioen. Bij boven-modaal verdienenden ligt dit percentage op 64%, tegen 44% voor beneden-modaal verdienenden. Van de ondervraagden zegt 28% het liefste tot het 65e levensjaar door te werken.
Flexibiliteit in de pensioenvoorziening wordt gewaardeerd. Wijzigingen in de premiehoogte wordt gewaardeerd met een 4,3 (schaal 1 t/m 5) en een flexibele einddatum met een 4,1. Niet geheel toevallig kan Falcon Leven de gewenste flexibiliteit in de vorm van universal-lifeproducten leveren.

Reageer op dit artikel