nieuws

FalcInvest werft tussenpersonen voor spaar- en beleggingsprodukten

Archief

Marketingonderneming FalcInvest in Veenendaal werft sinds kort assurantiekantoren voor de afzet van niet-verzekeringsgebonden spaar- en beleggingsprodukten.

FalcInvest is in 1980 opgericht als joint-venture van de Nederlandse vermogensbeheerder Falcon Master in Ede en het commissionairsbedrijf Union CAL, dochter van de Britse bank Union. Falcon Master verstrekt beleggingsadviezen en beheert fondsen en rekeningen voor institutionele en professionele beleggers, resp. vermogende particulieren.
De marketing van deze spaar- en beleggingsprodukten wordt verzorgd door FalcInvest in samenwerking met een netwerk van agenten en intermediairs. In dat kader wil het bedrijf circa 100 assurantiekantoren interesseren voor samenwerking.
Provisie
De spaar- en beleggingsprodukten onderscheiden zich volgens directeur C.J.F. Fink van FalcInvest door onder meer het onbelast rendement (prognose: 12% tot 21% per jaar), de variabele looptijd (3-10 jaar), het maandelijks opvraagbare saldo, en het ontbreken van kosten of boete bij tussentijdse opname of beëindiging.
Particulieren kunnen deelnemen tegen betaling van een koopsom van minimaal f 5.000 of een bedrag ineens van f 1.000 en 36 maandtermijnen van f 100.
Voor het intermediair geldt geen terugboekingsrisico: de afsluitprovisie en prolongatieprovisie over de opgebouwde waarde hoeft niet te worden terugbetaald bij voortijdige beëindiging van het contract, aldus Fink. De afsluitprovisie bedraagt 2% tot maximaal 6% en de prolongatieprovisie 0,5% tot 1% per jaar.
Het correspondentie-adres van FalcInvest is: postbus 1047, 3900 BA Veenendaal. Tel. 0318 – 55.51.77.

Reageer op dit artikel