nieuws

Faillissementen Hena, Hypotheektotaal en Financieel Forum

Archief

Hena Financiële Diensten (Assen), Hypotheektotaal (Dronten) en Financieel Forum (Amstelveen) zijn begin deze maand failliet verklaard.

Hena is een bekende naam. Het begin vorig jaar opgerichte kantoor ontwierp in samenwerking met energieleverancier Essent de ‘Beveiligingshypotheek’. Volgens curator Janssen is dit concept “niet snel en niet breed genoeg op de markt gezet”. Het concept blijft mogelijk door een overname of doorstart behouden.
Hena was een onderneming van Peter Herder en Peter Nagel. Met name voor de 35-jarige Herder is het faillissement ongelukkig, omdat hij eerder ook al aandeelhouder was van de gefailleerde intermediairbedrijven Calkhoven en CEB Consulting. Herder noch Nagel willen enige toelichting geven op het faillissement van Hena. Negen werknemers zijn hun baan kwijt geraakt.
Forum
Financieel Forum had op faillissementsdatum nog één werknemer op de loonlijst staan. Kort daarvoor waren vier werknemers vertrokken. Het Amstelveense kantoor, dat ook de naam Assurantie Forum gebruikte, werd geleid door Wim de Veer en Thijs Slot. Zij hadden samen met nog twee personen de aandelen in handen.
De rechtbank in Den Haag sprak het faillissement uit over de in Dronten gevestigde vennootschap Kay, die als handelsnamen gebruikte HypotheekTotaal en Recrefinance Verzekeringen. Bestuurders van de bovenliggende Stichting Administratiekantoor HypotheekTotaal zijn Auke de Vries en Evert van Denzel. De laatste was eerder mede-eigenaar van de in 2002 gefailleerde EuroRendementGroep (ERG), die toen een schuld van meer dan e 1 mln achterliet.
Ten slotte is het faillissement uitgesproken over de half jaar oude eenmanszaak Commitment Financiële Diensten in Leende. Eigenaresse Madeleine Maas zegt tegen de uitspraak in verweer te gaan; de uitkomst daarvan was bij sluiting van dit nummer nog onbekend.

Reageer op dit artikel