nieuws

Faillissement voor Life Style (Etten-Leur)

Archief

De twijfelachtige eer van het eerste assurantie-faillissement van 2001 is op naam gekomen van Life Style Financial Planning in Etten-Leur. Curator mr. Kamphuisen heeft vijftien personeelsleden moeten ontslaan.

Het assurantiekantoor werd in december 1996 opgericht en werkte enige tijd onder de naam Schinkel Pensioen Specialisten. Sinds anderhalf jaar was Life Style Financial Planning de handelsnaam. De aandelen van Life Style zijn in handen van Plannet Participaties (52,5%) en C.A.M. Bertens Holding. Eigenaar van de laatste vennootschap, Corné Bertens (33), kocht pas vorig voorjaar zijn minderheidsaandeel in Life Style.
De eigenaren van Plannet Participaties zijn Peter Dekker (39), Erik Dellebeke (36) en Irene Janse-Koole (35). Dekker en Dellebeke zijn beide directeur en aandeelhouder van Dick Schinkel Assurantiën in Oost-Souburg. Marcel Janse, echtgenoot van Irene, is werknemer bij NBVA-lid Dick Schinkel. Dekker benadrukt dat de vennootschap Dick Schinkel Assurantiën geen aandeelhouder is van Life Style.
Wel heeft de vennootschap Dick Schinkel Assurantiën geldleningen verstrekt aan Life Style en is daardoor nu de voornaamste schuldeiser. “De hypotheekproductie van Life Style is erg tegengevallen”, geeft Dekker aan als één van de redenen voor het faillissement, dat door de eigenaren zelf is aangevraagd.

Reageer op dit artikel