nieuws

Faillissement Alberts Adviesgroep

Archief

Het Hilversumse assurantiekantoor Alberts Adviesgroep is door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard.

Aanvrager van het faillissement is uitvaartverzekeraar LPU, dat een vordering van ongeveer f 11.000 heeft op het assurantiekantoor. Grootste schuldeiser is evenwel Aegon – moederbedrijf van LPU -, dat volgens curator Marc van Zanten nog een post terug te vorderen provisies heeft openstaan van f 600.000. Verder vordert DAS Rechtsbijstand nog f 4.500.
De oorzaak voor het faillissement ligt in oktober 1996, als eigenaar Hans Alberts een subagent aanstelt: Multi Target Ltd. De subagent zorgt in een jaar tijd voor veel productie, maar tevens voor een enorm hoog vervalpercentage. De terugvorderingen op de uitbetaalde provisies nekken Alberts Adviesgroep. Vanaf eind 1997 verkoopt het kantoor geen verzekering meer en wordt alleen nog de Aegon-portefeuille onderhouden. Die portefeuille, zo’n 1.200 polissen groot, wil de curator nu verkopen.
Tel. curator: 035-672.18.21.

Reageer op dit artikel