nieuws

Faillissement aangevraagd van Alexander & Cooke B.V.

Archief

Afgelopen maandag is bij de rechtbank in Utrecht het faillissement aangevraagd van het assurantiekantoor Alexander & Cooke te Nieuwegein. Naast de huisdrukker eisen diverse onbekende crediteuren gezamenlijk ruim vier ton.

Alexander & Cooke is één van de assurantiekantoren waar levensverzekeraar Vie d’Or nog een aanzienlijke vordering zegt te hebben. Naar verluidt gaat het om een vordering van enkele miljoenen guldens.
Afgelopen maanden is het personeel van het assurantiekantoor in dienst getreden van Rendenburgh Financial Planning, dat tevens de administratie voor het assurantiekantoor verricht. De voormalige directie van A&C, F. van der Linden en A. Deelstra, is inmiddels bij Rendenburgh in dienst getreden als adviseur. Voormalig directielid M.C. Heijmeriks had zich al eerder compleet met schadeportefeuille afgesplitst van A&C.
Volgens H.W. Olden, directeur van Rendenburgh Financial Planning, heeft A&C de negatieve publiciteit rond Vie d’Or de das omgedaan. “Voor A&C was het niet meer mogelijk produktie te maken. De concurrentie hoefde alleen maar een kranteknipseltje bij de klant op tafel te leggen om A&C de deur uit te werken”, aldus Olden.

Reageer op dit artikel