nieuws

Failliete kantoren kosten 700 mensen hun baan

Archief

Failliete assurantiekantoren hebben vorig jaar aan bijna zevenhonderd mensen hun baan gekost. Dat blijkt uit een door AssurantieMagazine opgesteld overzicht, gebaseerd op de verslagen van de curatoren. Het aantal van 700 is aanzienlijk minder dan in de twee voorgaande jaren, toen enkele bedrijven met grote callcenters omvielen. Zo ontvingen in 2003 liefst 1.264 mensen een ontslagbrief van een curator. In 2004 was Qua Raad Advies (Amersfoort) de grote uitschieter met 250 werknemers die zich voor een werkloosheidsuitkering konden gaan melden bij de uitvoeringsinstelling.

Het aantal faillissementen onder intermediairbedrijven heeft vorig jaar wel een recordhoogte bereikt. Rechtbanken spraken 69 keer dit verdict uit over een assurantiekantoor. Dit aantal is de afgelopen vijf jaar steeds verder opgelopen van 32 in het jaar 2000, naar 50, vervolgens 57 en daarna 68 in 2003. Vorig jaar kwam de teller dus één hoger uit.

Reageer op dit artikel