nieuws

Failliet BJ Financieel Advies kent schuldenlast van ruim f1,8 mln

Archief

Met het eind juni uitgesproken faillissement over BJ Financieel Advies in Sittard hebben zestien mensen hun baan verloren. De schuldenlast van het bedrijf en enkele daarmee nauw verbonden vennootschappen bedraagt naar schatting van curator Savelkoul meer dan _ 1,8 mln.

BJ Financieel Advies had zich toegelegd op de verkoop van hypotheken en levensverzekeringen.
Voor zover Savelkoul heeft kunnen nagaan, is het in 2001 gestarte assurantiebedrijf nimmer winstgevend geweest.
Volgens directeur Jack Hintzen, die zelf het faillissement heeft aangevraagd, ging het juist dit jaar de goede kant op. “Wij hebben een goed eerste kwartaal gehad, maar het tweede kwartaal was ronduit slecht.”
Voor dat laatste lijkt de vervelende verklaring te zijn, dat een aantal medewerkers productie bij concurrerende bedrijven heeft ondergebracht. De omvang hiervan wordt momenteel in kaart gebracht. Hierdoor kwam het bedrijf, dat – zoals Hintzen het formuleert – “weinig spek op de ribben had” in liquiditeitsproblemen.
Een doorstart lijkt er niet in te zitten. Wel overweegt Hintzen met een franchiseachtige formule de draad weer op te pakken.

Reageer op dit artikel