nieuws

Failliet

Archief

Van Benthem Financiën BV en de dochterondernemingen Nationaal Hypotheek Advies Centrum BV en VB Marketing, alle gevestigd te Zwolle, zijn op 17 april failliet verklaard. Tot curator is benoemd mr. H.R. Quint te Zwolle. De Van Benthem-bedrijven Finextra en Hypotheek Adviescentrum Noord-Nederland blijven actief.

Fortis
Fortis Bank houdt tot en met 31 mei de ‘Nu of nooit hypotheekweken’. Tijdens de actieperiode krijgen klanten een extra korting van 0,2% op de rentetarieven wanneer zij een beleggingshypotheek sluiten.
DNB
De beleidsverantwoordelijkheid voor de Wet op het consumentenkrediet (WCK) wordt deze maand door het ministerie van Economische Zaken overgedragen aan de collega’s van Financiën. De Nederlandsche Bank (DNB) wordt belast met de uitvoering van de wet. Circa 75% van de WCK-vergunninghouders staat al onder toezicht van DNB via de Wet toezicht kredietwezen.

Reageer op dit artikel