nieuws

FAB wordt hypotheekaanbieder

Archief

De Federatie van Adviesbureaus (FAB) start binnenkort met de franchiseformule FAB Hypotheken, die gaat optreden als aanbieder voor verbonden adviseurs.

Aangesloten tussenpersonen kunnen hypotheekproducten gaan aanbieden van het label FAB Hypotheken, waarbij FAB optreedt als volmachtbedrijf voor een aantal geldgevers en verzekeraars. Voordeel voor de tussenpersoon is dat hij als verbonden bemiddelaar maar voor één aanbieder bemiddelt en dus geen vergunning voor hypotheken hoeft aan te vragen.
“Onder de WFD worden wij aanbieder”, zegt FAB-directeur Peter Letschert. “We hebben al een overeenkomst met een paar partijen en hopen er nog één of twee bij te krijgen.” Er zal gebruik worden gemaakt van Finix, een hypotheekprogramma waarmee het intermediair via internet rechtstreeks een hypotheekaanvraag kan indienen.
Volgens Letschert gaan er nog meer dingen veranderen bij FAB. “Vanaf oktober gaan wij ons systeem Fabsys rechtstreeks koppelen aan die van maatschappijen. Wij hebben dan geen enkel provisiebelang meer.”

Reageer op dit artikel