nieuws

FAB overweegt liquidatie

Archief

Peter Letschert, algemeen directeur van de Federatie van Advies Bureaus (FAB), overweegt het bedrijf te liquideren. Frauderende tussenpersonen liggen hieraan ten grondslag. “Drie frauderende tussenpersonen aan wie ik ten onrechte anderhalve ton aan provisie heb uitgekeerd, zorgen ervoor dat ik overweeg te stoppen met de federatie”, aldus Letschert. “Het is al de derde keer en ik heb er eigenlijk geen zin meer in.” De fraude betreft tussenpersonen die levenprovisie opstreken en snel daarna de posten royeerden. FAB draaide vervolgens op voor de terugboekprovisie. Verder is er sprake van onregelmatig betaalgedrag van deelnemende tussenpersonen.

“Maar, een andere mogelijkheid is dat ik toch opnieuw ga investeren. Daar heb ik drie ton voor nodig. Die mogelijkheid bespreek ik nu met mijn accountant. Ook ben ik in gesprek met een aantal grote tussenpersonen, dat zich eventueel wil aansluiten. Daar staat tegenover dat ik niet meer de jongste ben, ik word dit jaar 59, en ik weet niet hoe snel ik de investering weer terugverdiend heb. Ik ben niet van plan tot mijn tachtigste door te werken”, zegt Letschert.
Mocht Letschert besluiten de stekker eruit te trekken dan verliezen tien medewerkers hun baan en moeten ruim dertig assurantiekantoren hun backoffice-activiteiten ergens anders onderbrengen.
 

Reageer op dit artikel