nieuws

FAB biedt volmachtproduct

Archief

De franchise-assurantieketen FAB is uitgebreid met een volmachtbedrijf. Hierdoor kunnen de franchisenemers een eigen-labelproduct aanbieden.

Het label wordt gevoerd onder de naam FAB en de naam van de betreffende tussenpersoon. De volmacht bestaat in de vorm van een pool waarin Erasmus (40%), Nieuwe Hollandse Lloyd (30%) en London (30%) deelnemen. In de volmacht biedt FAB alle reguliere schadeverzekeringsproducten aan, waarmee naar eigen zeggen in ruim 80% van de vraag kan worden voorzien. De premiekorting voor klanten kan oplopen tot 10%. Bovendien krijgt de verzekerde na ieder schadevrij jaar premierestitutie. Deze bedraagt het eerste jaar 5% en de volgende jaren 10%.
Mede-eigenaar Peter Letschert van FAB zegt dat het product nu al een succes is: “We hebben in minder dan tien dagen tijd al 100 verzekeringsmodules verkocht. Wij noemen dit modules omdat wij geen polissen meer maken; wij verzekeren risico’s. Een verzekerde kan bij ons een op maat gesneden verzekering sluiten. Als wij ons systeem raadplegen, zien wij direct welke risico’s een klant bij ons verzekerd heeft.”

Reageer op dit artikel