nieuws

Explosieve groei productie levensverzekeringen ABN Amro

Archief

De verzekeringsactiviteiten van ABN Amro zijn vorig jaar fors gegroeid, onder meer door een explosieve toename (circa 80%) in ons land van de brutopremies uit levensverzekeringen naar f 508 mln.

ABN Amro zag vorig jaar de de provisie-inkomsten op verzekeringen met bijna 6% toenemen naar f 280 (262) mln, waarvan f 40 (35) mln in het buitenland. De overige baten van het assurantiebedrijf beliepen f 95 (59) mln, waarvan f 48 (27) mln in ons land.
De productie van levensverzekeringen via de kantoren van de ABN Amro wordt volgens de bank in toenemende mate ondergebracht bij de eigen levenmaatschappij. “De afsluitprovisie op eigen productie wordt niet ineens, maar gespreid in de tijd wordt verantwoord. Dit betekent dat de sterke groei van de eigen productie niet direct zichtbaar wordt”, aldus ABN Amro.

Reageer op dit artikel