nieuws

Expertiseconcern Van Ameyde wil mbo’ers en hbo’ers binnenhalen

Archief

Het expertiseconcern Van Ameyde gaat schoolverlaters met een mbo- of hbo-diploma opleiden tot claims-officer. Daarvoor is de Van Ameyde Academy opgericht, die voorziet in een driejarige opleiding die parallel loopt met het opdoen van praktijkervaring als schaderegelaar

Van Ameyde verwacht de komende jaren een forse groei in binnen- en buitenland, maar “de schaarste aan ervaren schaderegelaars zou die groei in de weg kunnen staan”. Er bestaan weliswaar genoeg opleidingen op het gebied van verzekeren en schade-expertise, maar een opleiding tot claims-officer was er tot nu toe niet.
De opleiding omvat verzekeringstechnische vakken, zoals (erkende) modules aansprakelijkheidsrecht, materiële schade en personenschade. Daarnaast leert de junior claims-officer de noodzakelijke communicatietechnieken, backoffice-procedures en alles wat er in de praktijk bij internationale schaderegeling komt kijken. Omdat er ook gewerkt wordt met erkende (deel)certificaten, kan de afgestudeerde claims-officer voor diverse verzekeringsopleidingen vrijstellingen krijgen.
Uitbreiding
Van Ameyde is van plan het aanbod van opleidingen in de toekomst uit te breiden. Het is de bedoeling ook opleidingen te verzorgen voor mensen die al ervaring in de verzekeringsbranche hebben. Deze opleidingen kunnen op maat gemaakt worden en gaan dieper in op verzekeringstechnische onderwerpen. Binnen de Van Ameyde Groep worden dergelijke opleidingen al gegeven, namelijk door TCMG Total Claim Management Group.

Reageer op dit artikel