nieuws

Expertisebureau Kortmann nu onderdeel van Bartok

Archief

Kortmann Expertises, actief op het gebied van pleziervaartuigen, woonschepen en chartervaartuigen, is overgenomen door de Bartok Groep. De medewerkers van het bedrijf zijn nu in dienst bij Hettema + Disselkoen.

Kortmann, waar drie experts werkten, heeft de vestiging in Linschoten gesloten en is nu onderdeel van de in Almere gevestigde Bartok-dochter Hettema + Disselkoen. Daar zijn nu 65 experts actief. Voormalig eigenaar Hans Kortmann (58) is als vakdirecteur verantwoordelijk voor de uitvoering van de schadeonderzoeken, inspecties en taxaties.
De overname is mogelijk gemaakt door “een wederzijdse belangrijke opdrachtgever”, zegt Kortmann, die al een tijdje op zoek was naar een mogelijke koper voor zijn bedrijf. “Maar het is bepaald geen noodsprong geweest. Wel hadden we behoefte aan schaalvergroting. Deze markt vraagt continuïteit en flexibiliteit. Dat is een ontwikkeling die niet te keren is.”
Kortmann Expertises werd in de jaren vijftig opgericht door Kortmanns vader. “Wij waren als enige actief in de watersport. Omzetcijfers noem ik liever niet, maar wij konden fulltime leven van de pleziervaartuigexpertise.” De verkoop van zijn bedrijf doet Kortmann niet echt veel: “De naam van het bureau is weliswaar een emotionele factor, maar daar kan ik afstand van nemen”.

Reageer op dit artikel