nieuws

Expertisebureau beschuldigd van onrechtmatig handelen

Archief

‘Expertise 2000’, het twee maanden oude expertisebureau in Nijmegen, wordt door de curator van het onlangs omgevallen bureau Eureb beschuldigd van onrechtmatig handelen ten opzichte van het faillissement. Directeur Martin Peeters ontkent de aantijgingen.

Mr. Amory van advocatenkantoor Brunet in Nijmegen en curator van het in december gefailleerde Eureb Expertise, beweert dat directeur Martin Peeters voormalige klanten van Eureb benadert onder het voorwendsel dat hij het failliete expertisebureau heeft gekocht. “Daar is echter geen sprake van. Het is de Expertisegroep Nederland die de bedrijfsactiviteiten van Eureb voor een aanzienlijk bedrag heeft overgenomen.” Amory heeft Peeters schriftelijk verzocht van deze marktbewerkingsmethode af te zien. Volgens de curator hoopt Expertise 2000 op deze manier een eigen klantenbestand op te bouwen.
De curator zegt harde bewijzen te hebben van de onrechtmatige handelswijze van Expertise 2000. Eén van de door Peeters benaderde klanten heeft zich bij de curator gemeld en wil desgewenst onder ede een verklaring afleggen. Curator Amory vermoedt dat Peeters uit wrok handelt tegen Eureb, zijn voormalige werkgever, aangezien hij daar enige tijd voor het faillissement op non-actief gezet werd.
Directeur Otto Smits van Expertisegroep Nederland bevestigt het relaas van de curator. Het zou de groep inmiddels al een aantal grote klanten gekost hebben. Volgens Smits brengt Peeters met diens handelswijze zelfs de arbeidsplaatsen van werknemers bij Expertisegroep Nederland in gevaar.
Wrok
Martin Peeters zegt zich nooit te hebben voorgedaan als koper van Eureb Expertise. “Ik zou zo’n bureau niet eens willen overnemen”, aldus Peeters. Verder zegt hij er geen behoefte aan te hebben om in te gaan op de beweringen van de curator. De advocaat van Peeters laat vervolgens weten dat zijn cliënt geen telefonische vragen wenst te beantwoorden.

Reageer op dit artikel