nieuws

Expertisebedrijf Hoeijmans Groep

Archief

Het expertisebedrijf Hoeijmans Groep organiseert dit jaar voor de derde keer een toerrit voor classic cars, cabrio’s en zogeheten off-road voertuigen. Herman van der Bos, mededirecteur van Van der Bos & Boon Expertise (lid van de Hoeijmans Groep), rijdt ook dit jaar weer mee in zijn Triumph. Vijf collega’s vergezellen hem.

Hoe is het idee van een toerrit ontstaan?
Binnen ons bedrijf zijn er diverse collega’s die een passie hebben voor oude en wat wij noemen ‘speciale’ auto’s. Zo zijn we op het idee gekomen om hier iets leuks mee te doen met onze relaties.
Hebben jullie ieder jaar een vaste route?
Nee. Het eerste jaar vond de rit plaats in Brabant, vorig jaar liep de route door de Vechtstreek. Dit jaar starten wij in Vianen en rijden via Kinderdijk over de binnenwegen van de Alblasserwaard naar Asperen, nabij Leerdam. De route is zo’n 125 kilometer lang met een tussenstop voor de lunch en na de finish volgt ter afsluiting een diner.
Waar komt die passie voor oude auto’s vandaan?
Als kleine jongen had mijn buurman zo’n oude Triumph Spitfire waar ik helemaal weg van was. Wanneer hij dan zijn auto ging wassen, dacht ik: ‘Die auto wil ik later ook’. Uiteindelijk heb ik er ook één gekocht. Ik heb hem zelf gerestaureerd. Inmiddels heb ik een ander model Triump (uit 1980) die net iets comfortabeler rijdt. Daar zijn we dit jaar nog mee op vakantie geweest naar Toscane.
Mogen alle soorten auto’s meedoen?
Er zijn toch wel criteria waar de auto’s aan moeten voldoen. Ze moeten iets speciaals hebben. Naast de classic cars zijn niet-classics zoals een cabrio van deze tijd of een Suzuki Vitara Jeep, van harte welkom.
Heb je de afgelopen ritten nog iets opmerkelijks meegemaakt?
Aan het begin van iedere rit krijgen de mensen een routekaart met een schatting van het aantal kilometers van de tocht. Wij noteren vooraf van iedere auto de kilometerstand. De auto die bij de finish het juiste aantal kilometers heeft gereden, in combinatie met goede antwoorden op de gestelde vragen tijdens de rit, krijgt een kleine prijs. Wat bleek nu: tijdens de eerste toerrit in 2002 had iemand aan het einde van de rit exact het aantal opgegeven kilometers gereden! Dat kan dus gewoon niet kloppen, want het was maar een schatting. Maar goed, hij reed in een oude auto waarvan de kilometerstand nog te manipuleren was door het losdraaien van de kabel van de afstandsmeter. De volgende rit wordt gereden op 12 september. Snelle beslissers kunnen eventueel nog meerijden. Voor aanmelding, Rene Hustinx 0165-31.37.57 of Herman van der Bos 040-264.73.33.
Bij de toerrit van vorig jaar kregen de deelnemers een picknickmand mee.

Reageer op dit artikel