nieuws

Exameninstituut Eduvalent biedt al WFD-examens aan

Archief

Het nog jonge exameninstituut Eduvalent biedt vanaf 1 oktober examens aan voor de WFD-modules Basis, Consumptief Krediet en Beleggen A. Punt van aandacht is dat er nog geen definitieve toetstermen zijn vastgesteld door het ministerie.

“Dat is inderdaad een risico”, beaamt Mathilde Laros van het examenbureau. “Maar wij wilden de eerste zijn die de WFD-examens in de markt zet. De examens zijn voorgelegd aan het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD), maar dat bemoeit zich niet met de inhoud. Wel verwacht het college, dat er niet heel veel meer zal veranderen in de toetstermen die nu in definitieve vorm naar het ministerie zijn gestuurd.”
Per 15 oktober is het bij Eduvalent ook mogelijk examens te doen voor de modules Hypothecair Krediet, Levens- en Schadeverzekeringen. Dat is ambitieus, gezien het feit dat er forse kritiek is gekomen op de toetstermen Schade en deze, net als de toetstermen Leven, nog niet aan het ministerie zijn voorgelegd.
Concurreren op prijs
“Wij zijn een nieuwkomer in de markt en ook nog eens de kleinste van de zes erkende exameninstituten. Wij denken dat de kandidaat kiest voor een exameninstiuut met een concurrerende prijs, vandaar dat wij de digitale examens voor _ 95 in de markt zetten. De schriftelijke examens gaan _ 115 kosten.
Nibe-SVV wacht op de definitieve toetstermen voor de WFD-modules Basis, Consumptief Krediet en Beleggen A. “De verwachting is dat die in september gepubliceerd worden in de Staatscourant en dan bieden wij vanaf 15 oktober deze examens aan”, aldus Nibe-SVV. “De kosten voor de digitale examens bedragen _ 130.”
De Stichting Examens Financiële Dienstverlening (SEFD) verwacht tussen nu en vier weken de examens aan te kunnen bieden. Een definitieve prijs kan directeur Jan Janse nog niet geven. “Dat is afhankelijk van de soort vragen die we stellen (open en meerkeuze) en de verhouding daartussen. Begin oktober maken we die prijzen bekend.” De huidige meerkeuze-examens bij de SEFD kosten _ 130.

Reageer op dit artikel