nieuws

Examen Gevolmachtigde Agent voortaan alleen schriftelijk

Archief

Met ingang van maart 2001 vervalt het mondeling examengedeelte van de opleiding Gevolmachtigde Agent (GA) en levert een voldoende afgelegd schriftelijk examen voortaan direct het GA-diploma op.

De Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA) heeft dit besloten na overleg met de betrokken organisaties NVGA, NBVA, NVA en Verbond van Verzekeraars. Het ministerie van Financiën en de Commissie van Toezicht hebben hun goedkeuring aan dit besluit gehecht.
Volgens de SEA zijn er twee aanleidingen voor het besluit. De objectiviteit is moeilijker te waarborgen met een individueel mondeling examen dan met een uniform schriftelijk examen voor alle kandidaten.
Bovendien heeft het landelijk opleidingsinstituut Nibe-SVV recent een geheel vernieuwde leerstofbundel uitgebracht. Op basis van de inhoud van deze bundel kan een op de praktijk van de GA gerichte schriftelijke examinering beter plaatsvinden dan op basis van de oude leerstof. “Hierdoor is het niet nodig de kwaliteit van de kandidaat nader onder de loep te nemen in een mondeling examendeel”, zegt de SEA.

Reageer op dit artikel