nieuws

Ex-werknemers Wirth stichten adviesbureau

Archief

Twee voormalige werknemers van Wirth & Partners zijn in Valkenswaard bezig met de oprichting van een assurantiekantoor. Ze hebben grootse plannen. Gezocht wordt naar een korps van zo’n 20 tot 30 adviseurs.

De Nederlandsche Bemiddelingsgroep (NBG), zo heet het bureau van B. Meijerink en R. Schrijnemakers dat per 1 november daadwerkelijk van start moet gaan. “We zullen geen kleine tussenpersoon worden”, meldt de eerste alvast. Het bedrijf gaat zich vooralsnog richten op de regio’s Utrecht, Nijmegen en Eindhoven.
Toen Meijerink en Schrijnemakers evenals de resterende werknemers van de netwerk-marketingorganisatie Wirth & Partners begin augustus definitief werden ontslagen, besloten zij gezamenlijk een nieuw bedrijfsplan op te stellen. Financieel gesteund door J.P.M. Krikke, voormalig manager van de PDM-ploeg, en met adviezen van een bedrijfskundig ingenieur, zijn de twee nu zo ver dat ze personeel werven, en speuren naar een feitelijk leider. Deze feitelijk leider zal leiding gaan geven aan de klantenservice. Meijerink en Schrijnemakers beschikken zelf niet over assurantie-diploma’s en worden directeur. Op dit moment heeft NBG nog geen SER-inschrijving.
De twee zeggen voor de functies van adviseurs te zoeken naar hoog opgeleide personen die, voor zover nodig, bij verschillende maatschappijen specifieke produktgerichte opleidingen zullen gaan volgen. De reacties op advertenties die in de regionale kranten hebben gestaan, stemmen NBG positief. “Allemaal van een hoog niveau, en hoewel wij daar niet specifiek naar vroegen, zitten er diverse mensen tussen met een assurantie-opleiding”, aldus Meijerink. De buitendienstfunctionarissen krijgen een 10-uurs contract met provisieregeling. De binnendienst krijgt een 40-uurs contract
Fouten
“We hebben veel van de fouten van Wirth geleerd”, zegt Meijerink. Zo zal de NBG zich volgens hem niet beperken tot de advisering van slechts één produkt. “Onze adviseurs zullen het hele pakket van assurantiën gaan aanbieden. Je ziet dat de bureaus die zich bij één produkt houden, slechts op de korte termijn goed presteren. Bovendien gaan we een degelijke klantenservice opzetten. Dat is bij Wirth eigenlijk nooit goed gebeurd.”
Volgens Meijerink zijn er inmiddels contacten gelegd met Falcon Leven, Tiel Utrecht, Stad Rotterdam en Avéro. De eerste heeft overigens, gezien haar ervaring met Wirth, voorwaarden gesteld ten aanzien van de organisatie. Zo wil Falcon niet dat NBG gebruik gaat maken van zogenoemde multi-level marketing, zegt hij.

Reageer op dit artikel